2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

SEKO MUMS

Atskats uz pasākumu Gulbenes draudzē

Ziņa publicēta 08.02.2017

2016. gada nogalē, Gulbenes evaņģēliski luteriskā draudze LELB Diakonijas centra līdzfinansētā projekta "LELB draudžu diakonijas un žēlsirdības darbu attīstība 2016" ietvaros, organizēja pasākumu Pateicības gaisma’’.

29.devembrī tika organizēts Ziemassvētku pasākums – eglīte Gulbenes Mūzikas skolā. Tajā satikās 38 seniori (virs 75 gadiem), kā arī gados jaunāki draudzes brāļi un māsas, arī jaunāki cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuriem ne vienmēr izdodas saņemties apmeklēt pasākumus. Visiem tika sarūpētas dāvaniņas no pašdarinātām svecēm un apsveikumiem. Visiem kopā izdevās dziedāt Ziemassvētku dziesmas, klausīties mācītāja uzrunu, kopā lūgt citam par citu, noskatīties teātra izrādi, kā arī klausīties draudzes brāļa Normunda Mazūra muzikālo sveicienu.

Vecie ļaudis vēlēja, lai arī katru nākošo gadu rastos iespēja viņus aicināt kopā, mudināt saņemties un iznākt no mājām, no savas vientulības un pārvarēt vecuma nespēku.

Pasākumu organizēt palīdzēja daudzi brāļi un māsas, gan sarūpējot transportu, gan cienastu uz galda, gan rotājot telpu, sagaidot seniorus un palīdzot vecajiem cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem pārvietoties.

Mācītājs Ilgvars Matīss un draudzes māsas devās mājapciemojumos ar sarūpētajām dāvaniņām. Draudzes kopābūšana notika Zvaigznes dienā – 6.janvārī, pēc Kristību-Iesvētību dievkalpojuma, kas kopīgās sarunās dalījās ar piedzīvoto Ziemassvētku laikā.


 

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »