2024. gada 28. marts
Vārda dienas: Gunta, Ginta, Gunda

SEKO MUMS

Nozīmīgākie notikumi novembrī LELB Diakonijas centrā

Ziņa publicēta 28.01.2020
Nozīmīgākie notikumi novembrī 

6.novembris

Buse no Turcijas Latvijā mācās angļu valodu un vēlējās iegūt jaunus draugus, kā arī sagādāt priecīgus brīžus kādiem Latvijas bērniem. No 6.oktobra reizi nedēļā Buse ciemojās dienas centrā “Sirdsgaisma” un pavadīja laiku ar dienas centra bērniem. Pirmajā tikšanās reizē Buse stāstīja un rādīja bildes no Turcijas. Dienas centra bērni un darbinieki priecājas par jauno draugu!




11. novembris

 Dienas centrā "Sirdsgaisma" 11. novembrī atzīmēja Lāčplēša dienu. Bērni un darbinieki Izdekorēja dienas centru, aizlūdza par mūsu valsts karavīriem un izgatavoja svētku apsveikumus arī dienas centra “Sirdsgaisma” sociālās mājas iedzīvotājiem.




11.novembris

Pateicoties Latvijas kinematogrāfu savienības projektam ,,Kino visiem un visur Latvijā",  Dienas centrā ,,Mēs" patriotiskās nedēļas ietvaros (no 11.11. - 15.11.) bija iespēja noskatīties mākslas filmu ,,Rīgas sargi" un ,,Baiga vasara" gan oriģinālvalodā, gan tulkotu krievu valodā. 



‌‌‌
‌14.novembris

Kopienas centrā “Baltā ūdensroze” rokdarbu nodarbībā 14. novembrī kopienas centra apmeklētāji gatavoja svētku lukturus, ar kuriem nākamajā dienā izgaismoja Kopienas centru par godu Latvijas 101. gadadienai.



‌‌
‌‌‌15. novembris

Dienas centra “Mēs” apmeklētāji 15.novembrī apmeklēja Kara muzeju.




15.novembris

Dienas centrā “Roku rokā” ar viktorīnu, novadu spēli un virves vilkšanu atzīmēja 18. novembri. Pasākuma dalībnieki aizdedza svecītes un kopīgi dziedāja valsts himnu „Dievs, svētī Latviju!”.




‌‌‌15.novembris

Arī Kopienas centrā “Baltā ūdensroze” 15.novembrī svinēja Latvijas 101. gadadienu. Svētkus svinēja ar Kopienas centra darbinieku pašu ceptām plātsmaizēm. Svētku apmeklētājus ar patriotiskām dziesmām priecēja senioru ansamblis. Lai labāk iepazītu Latvijas vēsturi un šodienu bija sagatavoti viktorīnas jautājumi.  



‌‌
19.novembris‌
Komanda no dienas centra "Sirdsgaisma" devās uz dienas centra "Roku rokā" sacensību 3.posmu, kurā šoreiz notika sacensības galda hokejā. Dienas centra “Sirdsgaisma” komanda godam izcīnīja 3.vietu. Dienas centra darbinieki priecājas un lepojas ar saviem dienas centra bērniem, kuri sportoja!‌




‌‌22. novembris

LELB Diakonijas centrs 22.novembrī saviem ziedotājiem, atbalstītājiem un sadarbības partneriem rīkoja pateicības pasākumu.  Pasākuma dalībniekus ar muzikāliem priekšnesumiem iepriecināja Eiropas Solidaritātes korpusa projekta divas brīvprātīgās meitenes – Hanna un Lea. Savukārt trešā brīvprātīgā - Lilien – pasākuma norisi iemūžināja fotogrāfijās. Pasākuma dalībnieki varēja noskatīties Dienas centra “Mēs” teātra pulciņa izrādi “Trīs vītušas rozes” un Kristīgā centra “Arkens” bērnu priekšnesumus.




25. novembris

Eirodiakonijas organizētajā sanāksmē par galējo nabadzību piedalījās Diakonijas centra valdes priekšsēdētāja Sigita Dišlere. Sanāksmē galvenā uzmanība tika pievērsta pārmērīgām parādsaistībām, sociālajam taisnīgumam (par parāda taisnīgas pārvaldīšanas jautājumiem un praksi) un nabadzībai.

26.novembris

Dienas centra „Roku rokā“ vecāku nodarbībā ģimenes kopā ar dienas centra darbinieci Annu veidoja Adventa vainagus no skujām, čiekuriem un floristikas materiāliem. Savukārt psiholoģe Jekaterina uzsāka psiholoģisko treniņu ciklu.


‌‌ ‌‌‌

28. novembris

Larisā, Grieķijā 28.novembrī norisinājās projekta "Sertifikācija un kvalifikācija: vardarbībai ģimenē stratēģiskās iejaukšanās koordinatori" atklāšanas sanāksme. LELB Diakonijas centru sanāksmē pārstāvēja valdes priekšsēdētāja Sigita Dišlere.

‌29.novembris

Dienas centrā “Roku rokā” viesojās centra labvēle Kristīne Skutāne no  SIA "SKS Lāses" un bērniem novadīja meistarklasi attēlu pārnešanā uz koka. Bērni uz koka ripiņām uzlīmēja savas fotogrāfijas un norīvēja nost papīru, atstājot attēlu uz koka.


‌‌ ‌

30. novembris

30. novembrī norisinājās LELB Diakonijas centra organizēto apmācību “Žēlsirdības skola” otrā nodarbība. Nodarbību vadīja mācītājs un psihologs Uldis Jumejs un nodarbības tēma bija “Personības attīstības process”.

‌‌ ‌ 
« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »