2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

SEKO MUMS

Veselības diena Cēsīs

Ziņa publicēta 01.07.2021
Veselības dienā Cēsīs arī nevakcinētie drīkst piedalīties bez Covid-19 testa

Jau ziņots, ka sestdien, 3. jūlijā kopienas centra “Gaujaslīči” teritorijā Cēsīs, Dzirnavu ielā 45 Veselības veicināšanas dienas ietvaros rīkotās lekcijas un nodarbības notiks brīvā dabā. Pasākums domāts visai sabiedrībai, apmeklētajiem nav jābūt vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem, arī Covid-19 tests nav jāveic.
Visas dienas garumā norisināsies aktivitātes bērniem un jauniešiem jaunsargu vadībā, bet speciālisti pieaugušajiem vadīs nodarbības “Pašmasāža”, “Dejas sēdus”, “Deja veselībai”, “Zāļu tējas” ar degustācijām, kā arī stāstīs par ūdens nozīmi organismā, garīgo veselību, veselīgu ēdienu un pirts lietām. 
Rīta pusē veselības kabinetā bez maksas būs iespējams noteikt holesterīna, glikozes un skābekļa līmeni asinīs, izmērīt asinsspiedienu un pulsu, kā arī saņemt medmāsas konsultāciju. 
Pusdienlaikā apmeklētāji tiks cienāti ar veselīgo zupu. Būs atvērta drēbju istaba, kurā bez maksas tiks piedāvāts sporta apģērbs un inventārs.
Pašreiz, lai samazinātu Covid-19 izplatību, organizējot pieaugušo izglītību un darbu ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām, noteikts, ka visai sabiedrībai ārtelpās organizētās nodarbībās grupās var būt līdz 50 cilvēkiem, nodrošinot, ka cilvēku grupas savstarpēji nesastopas. Ārpustelpu nodarbībās sejas maskas vairs nav jāvalkā. 

Iepriekšēja pieteikšanās nav obligāta, bet vietu nodarbībā iespējams rezervēt, zvanot pa tālruni 29222604.

Iedzīvotājiem, kas vēlas apmeklēt veselības kabinetu vai drēbju istabu, kas atrodas iekštelpās, nepieciešama sejas maska. Apmeklētājiem tiks nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi.

Projektu “Veselības veicināšanas diena Gaujaslīčos” īsteno LELB Diakonijas centra struktūrvienība “Kopienas centrs Gaujaslīči”. Līdzfinansē Cēsu novada pašvaldības aģentūra “Sociālais dienests”, atbalsta VENDEN. 

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »