2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

SEKO MUMS

"Baltā ūdensroze" gadalaiku mijā

Ziņa publicēta 01.03.2024
22. februārī, kad lielpilsētās šim gadalaikam raksturīgo estētisko baltumu jau nomainījuši pelēki un brūngani toņi, Madonas kopienas centra “Baltā ūdensroze” jaunieši devās uz Lubānu, lai rīkotu paši savas ziemas sporta spēles. 


Kad karogs svinīgi pacelts mastā un olimpiskā uguns iedegta, jautrā gaisotnē varēja sākties dalība dažādās sporta disciplīnās – slalomā ar ragaviņām, hokeja ripas pārvietošanā starp mērķiem uz ledus, ziemas boulingā, bobsleja kamanu stumšanā un, pats par sevi saprotams, slēpošanas prasmju demonstrēšanā. 

Kad priekpilnās ziemas nodarbes bija noslēgušās, tika ieturētas kopīgas pusdienas, ko bija sagatavojuši draugi no dienas centra “Eglāji”.

Tiesa, rodas jautājums – vai tad “Baltajā ūdensrozē” pavasaris nemaz netiek gaidīts?


‌Tiek! Ja reiz sniegs pats neatkāpjas un nedod vietu jauniem augu dzinumiem meklēt savu ceļu pretī saulei ārpus telpām, zaļumi ir jāaudzē pašiem, turklāt – telpās.

Ar šādu atziņu Madonas kopienas centra jaunieši ir veiksmīgi “iemēģinājuši roku” šobrīd tik populārajā mikrozaļumu audzēšanā, no sēklām audzējot neliela izmēra augus, kas ne tikai priecē ar savu vasarīgo krāsu, bet arī ļoti labi iederas uz sviestmaizes.

Gaidot pavasari nākam, “Baltā ūdensroze” rod laiku gan sportam, gan veselīgam uzturam.


« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »